Aktiviteter

 

 

5-kamp

5-Kamp

Sedan tidernas begynnelse har människor tävlat mot varandra i vänskaplig kamper för att mäta sin styrka och snabbhet. Här utmanar man varandra i en traditionell femkamp och väljer mellan en rad roliga grenar. I urvalet av grenar till denna aktivitet finns både individuella och mer lagbetonade uppgifter. En femkamp passar lika bra till den lilla som till den stora gruppen och ger alltid en härlig tävlingsanda i lagen.

Listan på olika grenalternativ kan göras hur lång som helst. Det stora urvalet gör att femkampen kan läggas på den fysiska nivå som passar aktuell grupp. Tävlingarna utförs på passande platser i gårdens omgivning.

Femkampen kan bestå av: 5-manna skidor, stövelkastning, rullebörkörning, knasig stafett, yxkastning, pilbåge, blåsrör, storsäck hoppning, dragkamp, spikslagning, hästskokastning, sockebitspottning och mycket annat.

Ni får gärna själv komma med egna idéer, exempelvis tema för 5-kampen. Utvalda grenar har vackert-väder-garanti och kan alltså även genomföras inomhus!

Tidsåtgång: 1 – 1,5 timme
Att tänka på: Oömma kläder

 

Stockeboda 8

Glödvandring

Glödvandring är en aktivitet som framför allt används i personlighetsutvecklande syfte, där deltagarna får chansen att ”växa” då de konfronteras med sin rädsla och sina begränsningar.

Att gå barfota på glödande kol är idag ett kraftfullt inslag i personalutvecklingen hos många företag. Aktiviteten ger en stark och positiv upplevelse för gruppen att samlas kring. Glödvandringen lär människor att lita till och agera utifrån sin intuition och känsla och ger varje deltagare en direkt upplevelse av den egna styrkan och kapaciteten. Var och en ställs inför att ta fullt ansvar för sig själva i en pressad situation.

I glödvandringen arbetar vi nära och tillsammans med naturen. Denna typ , som är sprungen ur den indianska traditionen, är ett magiskt vackert äventyr med myter, sång och trummor. En upplevelse fylld av glädje och spänning.

Max 50 personer per grupp. Större grupper kan delas.
En glödvandring är förstås allra vackrast när det är mörkt.

Tidsåtgång: ca 3 timmar
Att tänka på: undvik ”fladdriga” kläder

 

lerduveskytte

Lerduveskytte

Stockeboda Gård erbjuder lerduveskytte med erfarna instruktörer i den vackra naturen runt gården. Vana skyttar eller nybörjare finner glädje och spänning i skyttet. Vi anpassar aktiviteten efter deltagarnas förutsättningar.

Instruktör, vapen samt två serier om fem duvor per person ingår i arrangemanget.

 

paintball

Paintball

Paintball är en häftig och spännande aktivitet som genomförs i tät skog en bit från gården.

Tävlingen går ut på att två lag, med max 10 deltagare i varje lag, med tur och skicklighet ska försöka ta motståndarens flagga.  Detta skall ske utan att man själv blir träffad av motståndarens färgkulor.

Vi tillhandahåller allt ni behöver, som kamouflagekläder, skyddsmask, vapen, färgkulor och tävlingsledare.

Tidsåtgång: ca 3 timmar
Att tänka på: oömma kläder, absolut ingen alkohol. åldersgräns 16år

 

frisbiegolfdamm

Frisbeegolf

Känner du för att röra på dig efter en hel dag på stranden? För kallt i vattnet? Ta med gänget eller familjen och ge er ut på vår roliga naturbana för frisbeegolf.

Vi har en 9-korgars frisbeegolfbana som passar lika bra för den helt ovana som för den som har provat på förr. Den ligger vackert belägen i naturen, omgiven av fårhagar, bokskog, bäck och dammar. Perfekt att ta med picknick-korgen och göra det hela till en skön utflykt!

Tidsåtgång: så länge ni orkar